sobota, 5 lipca 2014

Przepis na leczo

Skusiłam się na leczo ze względu na promocyjne ceny papryki i cukinii w jednym z hipermarketów. Kupiłam zieloną paprykę - teraz uważa, że tej potrawie potrzebna jest także czerwona, baa i żółta :-). Niebawem ceny tych warzyw będą naprawdę niskie, wtedy pozwolę sobie na trójkolorowe leczo!

SKŁADNIKI: 

1. Duża cukinia.
2. 3 pomidory.
3. 3 papryki.
4. 15 pieczarek średniej wielkości.
5. 1 cebula.
6. Kawałek lepszej kiełbasy.

PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie warzywa, prócz cebuli kroimy w kostkę i dusimy do momentu, aż puszczą soki. Potem wlewamy 300-400 ml wody. 




W międzyczasie podsmażamy cebulkę wraz z pieczarkami i dodajemy do gara. Potem podsmażamy kiełbasę pokrojoną w kostkę i również wrzucamy do naczynia.




Następnie przyprawiamy danie, wedle gustu. Ja dodałam chili, słodką paprykę i zioła prowansalskie.





Wyszło smacznie :-). Potrawa ta jest wyśmienita na upalne dni. Lekka i bardzo pożywna!




Smacznego :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz