Skusiłam się na leczo ze względu na promocyjne ceny papryki i cukinii w jednym z hipermarketów. Kupiłam zieloną paprykę - teraz uważa, że tej potrawie potrzebna jest także czerwona, baa i żółta :-). Niebawem ceny tych warzyw będą naprawdę niskie, wtedy pozwolę sobie na trójkolorowe leczo!
SKŁADNIKI:
SKŁADNIKI:
1. Duża cukinia.
2. 3 pomidory.
3. 3 papryki.
4. 15 pieczarek średniej wielkości.
5. 1 cebula.
6. Kawałek lepszej kiełbasy.
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie warzywa, prócz cebuli kroimy w kostkę i dusimy do momentu, aż puszczą soki. Potem wlewamy 300-400 ml wody.
W międzyczasie podsmażamy cebulkę wraz z pieczarkami i dodajemy do gara. Potem podsmażamy kiełbasę pokrojoną w kostkę i również wrzucamy do naczynia.
Następnie przyprawiamy danie, wedle gustu. Ja dodałam chili, słodką paprykę i zioła prowansalskie.
Wyszło smacznie :-). Potrawa ta jest wyśmienita na upalne dni. Lekka i bardzo pożywna!
Smacznego :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz